Czy może posiada ktoś schemat fabrycznego automatycznego włącznika świateł o symbolu BEA 309 001. Podobno jest możliwe zrobienie coś takiego ingerując delikatnie we włącznik świateł. Może ktoś coś takiego robił.
Kurde, ja dziś dzwoniłem do dwóch dealerów spytać o to... Więc generalnie zdziwieni, że coś takiego jest w O1...
U jednego - po godzinnym rozeznaniu - okazało się, że w O1 to jest niemożliwe.
U drugiego - tylko wymiana sterownika, bo to niby tam jest jakoś...
A tu tymczasem na forum... BEA 309 001?
123KM/264Nm by VW... 133KM/323Nm by VTech. :szeroki_usmiech
Maicroft, to jest zrobione po 1 lipca tego roku jak weszły nowe przepisy w czechach
o obowiązkowych światłach zapytam elektryka w czwartek jak to jest zrobione
od 1 lipca w czechach jeździ sie na światłach cały rok
bo jak przekrece kluczyk to odrazu wali światłami a tak estetycznie jest jak z opóźnieniem a jak chce sprzawdzić temperature czy uaktywnić szyby elektrycczne po 15 minutach siedzenia w aucie to odrazu z przekreceniem swiatła sie pala
A nie jest tak że jak się odpala silnik to całe zbędne obiążenie jest odłączane? hmm. ZTCP radio tak - sprawdzę po wyjściu z roboty światła.
u mnie ZTCP swiatla nie przygasaja
Sprawdziłem i w mojej O1 - podczas rozruchu wszystko przygasa, światła, radio, tablica, jak tylko silnik zaskoczy gra i buczy wsio dalej... tak dla informacji
moze w O2 jest inaczej... dunno
W przypadku xenona IMO lepiej jest, zeby auto najpierw zapalilo, a potem zaswiecilo swiatla. Inaczej lampy zapalaja dwa razy, a chyba nie jest to jakos specjalnie lepsze dla nich, zeby czesto odpalaly
W przypadku xenona IMO lepiej jest, zeby auto najpierw zapalilo, a potem zaswiecilo swiatla. Inaczej lampy zapalaja dwa razy, a chyba nie jest to jakos specjalnie lepsze dla nich, zeby czesto odpalaly
No niestety tak jest. Lepiej aby lampy xenonowe świeciły cały dzień niż były kilka razy zapalane. Samo zapalanie skraca ich żywot.
Maicroft napisał/a:
No niestety tak jest. Lepiej aby lampy xenonowe świeciły cały dzień niż były kilka razy zapalane. Samo zapalanie skraca ich żywot.
Komentarz